Nieuws

Vorig seizoen schreef onze kledijleverancier JARTAZI een wedstrijd uit om met een originele 'Teamfie' kans te maken op 20 toegangstickets voor een topwedstrijd uit de Jupiler Pro League. THES Sport was bij de gelukkigen!

Intern de club werden de teams geactiveerd om sleutelhangers te verkopen en zodoende deze tickets in de wacht te slepen. De ploeg die erin slaagde de meeste sleutelhangers te verkopen, kon op uitstap. De spelers van de toenmalige IP U11 spaarden tijd, noch moeite om er een succes van te maken. Agelopen zaterdag zakten de spelers, trainer en enkele ouders af naar het AFAS-stadion voor de topaffiche KV Mechelen - RC Genk.

mechelen2image1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het viel op dat er binnen de ploeg twee kampen waren; enkelen waren voor Mechelen, de andere voor RC Genk. De supporters van Mechelen werden op hun wenken bediend in de eerste helft, die van Genk konden gelukkig rekenen op een goede tweede helft van hun helden. Met het eindresultaat (3-2) kon uiteindelijk iedereen wel leven.

image6

Het werd een leuke, maar ijskoude avond. Bedankt JARTAZI en THES voor deze mooie gelegenheid.

 

 

 

De jeugdteams van THES Sport hebben tijdens de eerste helft van het seizoen mooie vooruitgang geboekt. De mooie resultaten liegen er niet om. Maar liefst vier ploegen behaalden een mooie eerste plaats in hun respectievelijke reeks; Regionale U17, Interprovinciale U14, U15 en U17.

Naast deze resultaten was de progressie ook merkbaar in de onderbouw en de middenbouw, deze is echter minder zichtbaar omdat hier geen klassementen opgemaakt worden. Deze resultaten zijn alleen maar mogelijk door het enthousiasme van iedereen binnen de club; van technische staf, spelers, afgevaardigden, vrijwilligers tot ouders en sympathisanten. Het is leuk vertoeven op THES!

De ploegen die hun reeks als eerste afsloten werden voor de thuiswedstrijd tegen Duffel in de 'bloemetjes' gezet. SPORTAGON bood hen een mooie cadeaubon om tijdens de welverdiende winterstop een teambuildingmoment in te lassen om het nieuwe jaar in te duiken.

24068242 725335120985684 3924454785955587671 n

Let's go THES!

Afgelopen vrijdag maakte THES Sport zich op voor hoog bezoek. Niemand minder dan Sinterklaas werd aangekondigd. Het nieuws ging al een tijdje de ronde, en dat maakte de kinderen van de onderbouw (U6, U7, U8, U9) zeer enthousiast.

Omstreeks 17.45Hr startte er een speciale Pietentraining op het B-veld. De kinderen wilden het beste van zichzelf geven om aan Sinterklaas de trucjes die ze het afgelopen jaar leerden, te tonen. Sinterklaas had echter één probleem; zijn voetbalpieten waren geblesseerd. Om dit op te lossen werden een aantal helden van het fanionteam (Marijn, Aziz, Siebe, Tim, Frederik,...) bereid gevonden om voor de pieten in te springen en mee te trainen met de kids.

Na de training verzamelden alle kinderen (spelers, broers en zussen) in de kantine waar ze allemaal een leuk cadeautje kregen van de Sint en zijn cadeaupieten.

De foto's zijn te vinden in de fotogallerij of op volgende link: Bezoek Sinterklaas

Afgelopen zaterdag 3 december waren er 30 Club Bruggesupporters aanwezig op de wedstrijd van de IP U15. Die kwamen speciaal afgereisd om Darren Rutten een hart onder de riem te steken. Darren zijn vader, Werner, was vorige week zaterdag (na de uitwedstrijd in Hades) ongelukkig ten val gekomen in huis. Werner ligt in een coma en de vooruitzichten zijn nog onduidelijk. Darren en zijn mama apprecieerden deze symbolische daad heel erg. Bij zulke gelegenheden zijn de woorden 'You'll never walk alone' zo veel meer dan een supporterslied. 

Het THES-bestuur wenst Cindy, Owen, Darren en Rooney veel sterkte in deze moeilijke periode.

clubsupps

G-Team THES Sport (Niv. 3) speelde op 20 november op verplaatsing bij E. Termien.

Niemand minder dan Marijn 'Tita Tovenaar' zakte af naar Genk om de G-voetballers te coachen en hen enkele tips mee te geven. 

Bij het begin van de wedstrijd waren de mannen nog wat zenuwachtig, wat ook resulteerde in een vroeg tegendoelpunt. Daarna dicteerde THES de wedstrijd met een resem mooi uitgespeelde kansen, maar telkens kwam de ploeg niet tot scoren. E. Termien teerde op zijn kracht en pompte de bal steeds met een loeier in de backlijn van THES. Op 1 van die fases incasseerden de jongens een tweede doelpunt. Er werd gerust met een 2-0 achterstand.

Onder de rust gaf Marijn enkele raadgevingen en ook in de tweede helft werden mooie combinaties op de mat gelegd. Bij momenten gaven onze youngsters (de oudste speler bij THES is 18jaar, terwijl de tegenstanders het vaak met volwassenen doen, met meer kracht en ervaring) voetballes aan de tegenstander. Telkens lukte het net niet om te scoren, de lat, de paal of een handsbal belette het scoren.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 5-1. Onze jongens mogen fier zijn op het voetbal dat ze brengen. De volgende weken gaan we hard werken en dan gaan de mooie resultaten zeker volgen.

Bij deze ook nog even Marijn bedanken voor zijn aanwezigheid, de gasten konden dit zeker appreciëren!