THES Sport – KRC Genk U23: 0-0

De tweede oefenwedstrijd voor Thes was er ook een tegen een ploeg uit de Challenger Pro League. Gisteren kwamen de beloften van KRC Genk op bezoek in Tessenderlo. Coach Lauryssen bracht opnieuw een mix aan de aftrap tussen nieuwe en oude spelers. Onder meer Kerckhofs, Vermijl en kapitein Hulsmans zagen we in de basis.

Het eerste schot op doel noteerden we aan de kant van KRC Genk U23 en ook het tweede was voor de bezoekers. Doelman Roekaerts moest meteen bij de pinken zijn. Thes antwoordde met een voorzet van Mele. Kerckhofs was in de herneming net niet snel genoeg om op doel te kunnen trappen. Een vrije trap van Swinnen werd daarna nog over doel getikt door de doelman.

Van Genechten bracht een bal nadien goed in het strafschopgebied. Vanhaeren werd net optijd gehinderd door een verdediger van KRC Genk U23. Het laatste gevaar in de eerste helft was van de bezoekers. Een schot werd gelukkig van dichtbij hoog over doel getrapt. Daardoor stond het aan de rust 0-0.

In de tweede helft kwam Thes opnieuw opzetten. Reuten kreeg veel tijd en ging op wandel. Zijn schot ging naast doel en even later belandde een schot aan de overkant ook niet tussen de palen. Enkele ogenblikken later probeerde Thes het op de tegenaanval. Van Elsen had een mooie voorzet in huis. Jammer genoeg kwamen Mukandila en Veraghtert net tekort om te kunnen besluiten.

KRC Genk U23 kwam daarna heel dicht bij een doelpunt. Hun schot zoefde naast. Ook de volgende grote kans kwam op naam van de bezoekers. Gelukkig voor de Looienaars was er nog Reuten die met een prima tackle voorkwam dat er op doel kon getrapt worden. Aan Looise zijde wisten enkele minuten later Jeunen en Mukandila in dezelfde aanval niet te scoren.

In de slotminuten van de wedstrijd ging KRC Genk U23 nog opzoek naar een doelpunt. Hun grootste kans werd naast doel getrapt en zo eindigde de wedstrijd zonder doelpunten en zonder winnaar. Thes kan tevreden terugblikken in een eerste week tegen op papier twee betere tegenstanders. Beide wedstrijden werden niet verloren.

Volgende week is de eerste oefenwedstrijd tegen ASV Geel. Woensdag om 19:30 uur wordt er afgetrapt. Zaterdag volgt dan al de vierde oefenwedstrijd in 2 weken tijd. Maar beginnen doen we dus woensdag in Tessenderlo tegen ASV Geel. Daar willen we graag de positieve lijn doortrekken met onze supporters, tot woensdag!