THES Sport – ASV Geel: 6-1

Na twee gelijke spelen in de vorige oefenwedstrijden was een overwinning welkom. Coach Lauryssen bracht heel wat veranderingen door in zijn opstelling. Doelman Herbots, Vanaken en Keulen zagen we opnieuw aan de aftrap. Het was al de derde thuiswedstrijd voor de Looienaars.

Een wedstrijd die rustig begon. De twee eerste kansen voor de thuisploeg kwamen op naam van Swinnen. De eerste kans schoot hij op de doelman en de tweede enkele minuten later ging over het doel. Daarna kopte Claes net naast op een knappe voorzet van Reuten. Aan de overkant werd er efficiënter met de kansen omgesprongen. ASV Geel kwam na twintig minuten voetballen op voorsprong.

Zij scoorden zelfs bijna de 0-2. Een goede tussenkomst van Jacquemyn was nodig. Ook aan de overkant was de 24-jarige verdediger van goudwaarde. Hij kopte een hoekschop in het bereik van de doelman, maar kapitein Hulsmans was goed gevolgd en kon de gelijkmaker scoren.

Daarna ging het plots heel snel. Om de vijf minuten scoorde Thes een doelpunt. Eerst was het de beurt aan Reuten die via kapitein Hulsmans de bal heerlijk in doel trapte en ook Swinnen scoorde op aangeven van Reuten. De 4-1 werd gemaakt door Vanhaeren die een voorzet van kapitein Hulsmans in doel werkte. 4-1 was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft was Thes baas. Mukandila kwam net te laat op een voorzet van Jeunen die even later zelf aan het kanon stond. Zijn trap werd geen bedreiging voor de doelman. Ook bij de volgende kans was Jeunen van de partij. Een lange bal van Keulen die Jeunen goed diep stuurde, maar een verdediger was net op tijd terug om erger te voorkomen. Een doelpunt hing in de lucht en viel uiteindelijk ook. Een voorzet van een bedrijvige Jeunen raakte tot bij El Faida die de bal rustig kon binnenschieten.

De Looienaars gingen op zoek naar meer. Mukandila kwam bijna tot scoren. Gelukkig voor ASV Geel kwam hun doelman goed uit. Naqqadi ging nadien op wandel in het strafschopgebied. Afwerken lukte echter niet. Even was er paniek achterin bij Thes. Van Genechten hield de boel met een driedubbele tussenkomst goed dicht. Ongelukkig handsspel in het strafschopgebied van Thes zorgde ervoor dat de bezoekers een penalty kregen. Doelman Herbots dook prima naar de juiste hoek en vermeed daarmee een tweede doelpunt.

Een de overkant zagen we nadien een grote kans voor Thes. Jeunen vond Mukandila, maar de schoot recht op de doelman. Opnieuw was Mukandila dicht bij een doelpunt na een prachtige solo van Veraghtert. In de laatste minuut kwam dan toch de 6-1 op het bord. Jeunen trapte staalhard in doel en was daarmee de laatste doelpuntenmaker van de avond. Hij kreeg de bal op aangeven van Van Baelen.

Een leuke oefenpot die met vertrouwen werd afgesloten. Dit weekend spelen de Looienaars zaterdag om 15:00 uur al tegen de beloften van RSC Anderlecht. Dat wordt tevens ook de laatste thuiswedstrijd in de voorbereiding. Nadien volgen nog uitwedstrijden tegen KVC Westerlo U23 en Wezel Sport. Eerste afspraak nu zaterdagnamiddag in het Sportpark.