KSK Heist – THES Sport: 0-1

De tweede competitiewedstrijd en ook al de tweede uitwedstrijd voor de Looienaars. Aan de aftrap zagen we enkele wijzigingen. Vermijl en Kerckhofs zaten opnieuw in de selectie en kregen meteen een basisplaats van coach Lauryssen. Daardoor verhuisden Mele en Naqqadi naar de bank. Bij Thes was het wachten op de eerste punt(en). Kwamen die er tegen KSK Heist?

In het begin van de wedstrijd had de thuisploeg het meeste balbezit. Dreiging kwam daar niet van. Ook Thes kon in de openingsfase geen gevaar creëren. Daarna ging het beter voor de Looienaars die af en toe enkele goede combinaties op de mat brachten. Één van die combinaties kwam er via Claes. Hij speelde naar Vanhaeren die vervolgens Jeunen vond. Hij trapte jammer genoeg naast doel. Daarna nam de thuisploeg even over, maar gevaarlijk werden ze niet.

Dat was Thes wel. Het was Reuten die met een goed hard schot de bal tegen de netten trapte. Na een half uur voetballen kwamen de Looienaars op voorsprong. Jeunen probeerde het even later van ver. Jammer genoeg werd dat geen doelpunt. Nadien ging het goed op en neer. In de eerste helft zagen we geen doelpunten meer, dus was de ruststand 0-1.

In het begin van de tweede helft wilde KSK Heist meteen de gelijkmaker scoren. Gelukkig heeft Thes met doelman Roekaerts een betrouwbaar sluitstuk in doel staan. Hij vermeed met enkele goede tussenkomsten een tegendoelpunt. Aan de overkant kon Vanhaeren Thes wat meer ademruimte geven. Hij schoot van dichtbij net over doel.

Coach Lauryssen bracht met nog 20 minuten op de klok Naqqadi in. Een wissel die achteraf de juiste bleek te zijn. De 27-jarige aanvaller was meteen gevaarlijk. Hij zorgde samen met kapitein Hulsmans voor een grote mogelijkheid. Het was Jeunen die jammer genoeg niet kon scoren. Ook nadien was Naqqadi de gevaarlijkste man. Ter hoogte van de middellijn begon hij aan een knappe solo en raakte zelfs in het strafschopgebied van KSK Heist. Gelukkig voor de thuisploeg was er nog één verdediger gevolgd die Naqqadi kon afstoppen.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd KSK Heist nog gevaarlijk. Doelman Roekaerts moest bij de pinken zijn en was telkens op de afspraak. Nadien volgde dan het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter waardoor de drie punten meegingen naar Tessenderlo. Thes nestelt zich zo in de top-10. Zij hebben wel nog steeds één wedstrijd minder gespeeld.

Die wedstrijd is voor nu woensdag. Dan spelen we in Tessenderlo tegen promovendus Lyra-Lierse. Aftrap in het Sportpark is om 20:30 uur. Ook zaterdag speelt Thes opnieuw een thuiswedstrijd. Die is dan tegen KVK Ninove. De eerste afspraak is woensdag. Wij hopen op zoveel mogelijk steun van de supporters. Samen gaan we voluit voor de (thuis)overwinning.