THES Sport – Lyra-Lierse: 3-3

Een midweekwedstrijd voor de Looienaars gisteren. Het was ook de eerste thuiswedstrijd in de competitie voor Thes. Zij begonnen de wedstrijd met een verandering in de basis. Naqqadi werd beloond voor zijn goede invalbeurt tegen KSK Heist en mocht starten. Hij verving Kerckhofs.

Na een kwartier voetballen scoorde Lyra-Lierse een eerste keer en was het achtervolgen voor Thes. Zo’n tien minuten later was de achterstand weggewerkt. Een hard en goed schot van Claes verdween in doel. Daarna kreeg de thuisploeg met Jeunen de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Jammer genoeg ging zijn schot naast doel.

Voor rust zagen we toch nog doelpunten. Met nog vijf minuten op de klok scoorde Lyra-Lierse een tweede keer. Enkele minuten later maakte Thes alweer de gelijkmaker. Jeunen stond op de goede plaats en kon van dichtbij de bordjes opnieuw gelijkzetten. Aan de rust stond het 2-2. Een tweede helft die alle richtingen kon uitgaan.

De tweede helft was nog maar net bezig en er werd meteen gescoord. Opnieuw waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Die bleef gelukkig niet lang op het scorebord staan. Een weerbaar Thes kwam voor een derde keer langszij. Nu was het Vanhaeren die dankzij een goede voorzet van Naqqadi kon scoren.

Bijna kwam Thes voor een vierde keer op achterstand. Een schot werd eerst nog goed gestopt door doelman Roekaerts. In de herneming was het Jacquemyn die vanop de doellijn met een zeer goede reflex de bal uit doel wist te koppen. Nadien kregen beide ploegen nog enkele kansen en was Thes het meest gevaarlijk. Een vijftal hoekschoppen op korte tijd werden jammer genoeg niet verzilverd. Één daarvan ging wel in doel, maar er werd jammer genoeg gefloten door de scheidsrechter. Het feestje ging dus niet door.

We zagen maar liefst zes doelpunten, maar geen winnaar in Tessenderlo. Een weerbaar Thes wist drie keer een achterstand om te buigen. Zaterdag spelen ze opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt KVK Ninove op bezoek. Die wedstrijd zal starten om 19:30 uur. Nadien volgt de eerste Limburgse derby in de competitie tegen Belisia Bilzen. Die willen we uiteraard aanvatten met een overwinning tegen KVK Ninove.