Belisia Bilzen – THES Sport: 2-1

De laatste wedstrijd voor de Looienaars in september was de eerste Limburgse derby in de competitie. Op speeldag 5 ging Thes op bezoek bij Belisia Bilzen. Met amper één nederlaag in de competitie zat Thes in een goede flow. Daardoor had coach Lauryssen geen behoefte om te wisselen. De basisspelers waren dezelfde als tegen KVK Ninove.

Thes startte goed aan de wedstrijd. Na tien minuten op de klok konden de uitsupporters al vieren. Swinnen vond met een vrije trap Vanhaeren en hij kopte Thes op voorsprong. Het was al de derde wedstrijd op rij dat de 20-jarige aanvaller wist te scoren. Hij scoorde zelfs een tweede keer. Tot ieders verbazing werd dat doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter.

Op een hoekschop aan de overkant werd er ook gescoord. De thuisploeg kwam langszij door een afgeweken bal. Ondanks een goede tussenkomst van Jacquemyn voordien ging de bal er in de kluts toch in. Een zware fout op Kerckhofs werd nadien ook nog eens bestraft met maar een gele kaart. Op slag van rust scoorde Belisia Bilzen een tweede keer. De harde realiteit na 45 minuten voetballen was een 2-1 achterstand aan de rust.

Mele kwam in de ploeg om de tweede helft aan te vatten. Hij toonde zich meteen zeer gretig en drukte zijn stempel op de wedstrijd. De bezoekers kwamen beter en beter in de wedstrijd. Zij werden letterlijk en figuurlijk naar voor geduwd door de aanwezige supporters. Dat loonde want Thes kreeg meer en grotere kansen.

Halverwege de tweede helft ging een kopbal van Jeunen tegen de deklat en enkele minuten later had ook Vanaken geen geluk. Zijn kans spatte uiteen op de paal. Daar kwam Belisia Bilzen tot twee keer toe bijzonder goed weg. Een voorbode van een heus slotoffensief.

Thes wilde koste wat het kost de 2-2 maken. Het balbezit en de betere kansen in het slot van de wedstrijd waren dan ook voor de bezoekers uit Tessenderlo. Jammer genoeg wilde de bal er niet ingaan. Daardoor verloor Thes de eerste Limburgse derby van het seizoen. De thuisploeg nadert zo tot op één punt van Thes. Een wedstrijd die bol stond van de fouten en dus ook heel wat gele kaarten.

Volgend weekend opnieuw een thuiswedstrijd voor de Looienaars. Behalve die wedstrijd is het ook de ploegenvoorstelling in Tessenderlo. Wij willen onze aanwezige supporters bedanken voor een topsfeer. Graag willen wij daarom dat zij ook zaterdag opnieuw van de partij zijn. Afspraak zaterdag 5 oktober om 19:30 uur tegen KVK Tienen.