Cercle Brugge U23 – THES Sport: 0-4

Een van de meest verre verplaatsingen voor de Looienaars was een tripje naar het West-Vlaamse Oostkamp om er te spelen tegen Cercle Brugge U23. Coach Lauryssen had opnieuw plaats voor Reuten en Jeunen in de basis. Die laatste moest één speeldag schorsing uitzitten. Bij winst kreeg Thes wat meer ademruimte en was de weg naar boven opnieuw ingezet.

De Looienaars kwamen in het begin van de wedstrijd met de schrik vrij. Een speler van de thuisploeg ging alleen op doel af. Doelman Roekaerts voorkwam met een schitterende redding een vroege achterstand voor Thes. Aan de overkant kopte kapitein Hulsmans een lange bal goed tot bij Vanhaeren. Hij vond nadien Jeunen net niet.

Vanhaeren kopte even later een hoekschop van Swinnen richting doel. Gelukkig voor de thuisploeg stond er iemand in de weg. Normaal zou dat dan opnieuw een hoekschop worden, maar dat werd het niet.Jeunen werd daarna goed diepgestuurd door Jacquemyn en maakte heel beheerst af. Enkele minuten later was het alweer raak. Een hoekschop van Swinnen ging tot bij Vanhaeren en deze keer ging zijn kopbal wel binnen.

Bijna scoorden de Looienaars op korte tijd een derde keer. Kapitein Hulsmans kon net niet tegen een vrije trap van Swinnen koppen. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam van Cercle Brugge U23. Een vrije trap werd wild over doel getrapt. Een goed spelend Thes stond aan de rust 0-2 voor. Een score die nog niet zo overdreven was.

Cercle Brugge U23 kwam beter uit de kleedkamer. Een scherpe voorzet werd gelukkig door kapitein Hulsmans in hoekschop verwerkt om erger te voorkomen. Nadien scoorde Jeunen een tweede keer, maar er werd daarvoor al gefloten voor een fout. Naqqadi kwam nadien oog in oog te staan met de doelman en scoorde de 0-3. Thes had al vroeg in de tweede helft zijn schaapjes op het droge.

Daarna vielen Mele en Keulen in en die laatste liet zich meteen opmerken. Een voorzet van de 26-jarige verdediger ging naar Vanhaeren die over doel trapte. Ook Mele daarna betrokken bij een goede aanval van Thes. Een afstandsschot van hem kwam in de kluts tot bij Vanhaeren en zijn trap werd afgeblokt. Toch zagen we alsnog een vierde Loois doelpunt. Naqqadi heroverde met een tackle de bal in het strafschopgebied van de thuisploeg. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan Vanhaeren die zijn tweede doelpunt van de middag maakte.

Op het einde van de wedstrijd vond Mukandila Kerckhofs na een goede actie. Die speelde vervolgens opnieuw naar Mukandila. Hij zette zijn belager op het verkeerde been, maar jammer genoeg zoefde zijn hard schot over doel. Een slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet en zo bleef het 0-4. Daardoor won Thes met duidelijke cijfers. Enkel maar lachende gezichten na het laatste fluitsignaal.

Deze week spelen de Looienaars een thuiswedstrijd. Zaterdag om 20:30 uur komt Hoogstraten VV naar Tessenderlo. Met Endrit Voca krijgen we een ex-speler over de vloer. Samen met de supporters willen we er een aangename avond van maken. Afspraak zaterdag in het Sportpark!