Cappellen FC – THES Sport: 2-1

Voor de eerste competitiewedstrijd gingen de Looienaars op bezoek bij Cappellen FC. Bij Thes zagen we twee veranderingen in de opstelling van coach Lauryssen. Vermijl en Kerckhofs waren niet inzetbaar en werden vervangen door Naqqadi en Jeunen. Claes kreeg opnieuw het vertrouwen en mocht ook gisteren starten na zijn doelpunt tegen Sporting Hasselt.

Na een zenuwachtig begin van beide ploegen kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. Een schot ging richting doel, maar er zat nog een Loois been in de weg. Even later viel het doelpunt voor Cappellen FC dan toch. Thes moest na een dik kwartier op de klok al achtervolgen. Het antwoord was een lange bal naar Naqqadi die maar net naast doel trapte.

Ook de volgende kans was voor de bezoekers uit Tessenderlo. Een voorzet van Jeunen kwam net niet tot bij Vanhaeren. Ondanks dat Thes duidelijk meer balbezit had, was het grootste gevaar te zien aan de overkant met een trap op de lat. Enkele minuten voor rust kwam de gelijkmaker dan toch. Een schitterende voorzet van Claes belandde bij Keulen die goed was gevolgd en de 1-1 op het bord zette. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft begon voor de Looienaars niet zoals gehoopt. De eerste kans bij de thuisploeg ging meteen binnen. Daardoor keek Thes voor een tweede keer tegen een achterstand aan. De Looienaars wilden zo snel mogelijk de bordjes gelijk zetten. Een schot van Swinnen ging over doel en de volgende kans van Jeunen werd op het dak van het doel gekopt.

De tijd tikte weg in het voordeel van Cappellen FC. In het slot van de wedstrijd hing de 2-2 in de lucht. Mukandila had de gelijkmaker aan de voet, maar schoot recht op de doelman. Ook in de herneming ging het schot van Keulen niet binnen. Kaleki kreeg in de toegevoegde tijd zijn tweede gele kaart en moest het veld vroegtijdig verlaten. Thes verloor en begint zo de competitie niet zoals gehoopt.

Volgende week geen competitie, maar bekervoetbal voor de Looienaars. Op zondag 8 september spelen ze dan tegen RFC Seraing in de zesde ronde van de Croky Cup. Aftrap in Tessenderlo om 16:00 uur. Bij winst loten we daarna een ploeg uit de Jupiler Pro League.