Eendracht Termien – THES Sport: 1-1

De eerste wedstrijd met inzet voor de Looienaars. Zij kwamen aan de aftrap met dezelfde elf spelers die vorige week woensdag de beloften van KVC Westerlo over de knie legden. Doelman Roekaerts mocht blijven staan en ook Vanhaeren, Reuten en Jacquemyn kregen opnieuw het vertrouwen van coach Lauryssen. Never change a winning team moet hij gedacht hebben.

In het begin van de wedstrijd kregen zowel Eendracht Termien als Thes Sport enkele kleine kansjes, maar daar bleef het voorlopig bij. Halverwege de eerste helft was het eerste grote gevaar voor de Looienaars. Kapitein Hulsmans deed het met een ver schot. De doelman moest alles in huis halen om de bal te stoppen. Dat deed hij ook, maar de bal raakte wel nog de lat.

Thes wilde graag gaan rusten met een voorsprong. Ze eiste meer balbezit op en kwamen dichter en dichter bij een doelpunt. Een kopkans van Jeunen werd goed gepakt door de doelman van Eendracht Termien en ook daarna was Jeunen de gevaarlijkste speler van Thes. Gelukkig voor de thuisploeg wist hij niet te scoren en stond het aan de rust nog 0-0.

De tweede helft bleef rustig tot Eendracht Termien de score kon openen. Aan de overkant maakte Vanhaeren ei zo na de gelijkmaker. Daar kwam de thuisploeg bijzonder goed weg. De Looise druk bleef aanhouden en dat leverde even later een strafschop op. Vanaken nam zijn verantwoordelijkheid en trapte goed binnen. Er werd afgefloten bij een 1-1 eindstand. Daardoor kregen we verlengingen.

In de verlengingen werden de ruimtes veel groter. Naqqadi schoot van ver jammer genoeg op de paal. Doelman Roekaerts hield zijn ploeg in de wedstrijd met een waanzinnige redding. Die moest zich nog een tweede keer in de verlengingen goed onderscheiden. Thes plooide niet en daar mag het vooral zijn 19-jarige doelman voor bedanken. Een slotoffensief kwam er niet meer en zo kregen we strafschoppen om een winnaar aan te duiden.

In de strafschoppenreeks waren de Looienaars eerst aan zet. Vanaken nam de eerste voor zijn rekening en deed het kunstje van tijdens de wedstrijd nog eens over. De tweede strafschop werd omgezet door Claes en ook de eerste twee strafschoppen bij Eendracht Termien werden gescoord. De derde werd goed gepakt door doelman Roekaerts. Daarvoor kon Swinnen wel scoren. Ook Naqqadi wist binnen te trappen en zo kreeg Vanhaeren de kans om Thes een ronde verder te trappen. Hij stuurde de doelman naar de andere hoek en zette zijn strafschop feilloos om.

Thes ging door en kijkt nu Sporting Hasselt in de ogen. Die wedstrijd gaat dit weekend door. Hou zeker de officiële kanalen in de gaten voor de juiste speeldata. Voor we aan die wedstrijd beginnen, spelen we woensdag onze laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. In en tegen Wezel Sport sluiten we onze oefencampagne af. Die wedstrijd zal beginnen om 19:30 uur. Kan Thes zijn voorbereiding afsluiten zonder nederlaag? Kom het woensdagavond samen met ons te weten.