KSK Heist – THES Sport: 4-1

Door een waslijst aan afwezige spelers was het stevig puzzelen voor coach Custers. Er zaten maar liefst 9(!) spelers van onze beloften in de selectie. Doelman Roekaerts, Geladi, De Wit, Van Elsen en Van Genechten stonden allemaal in de basis.

De thuisploeg was als eerste gevaarlijk, hun schot ging wel over. Thes kwam daarna met een antwoord. Een knappe actie van Van Elsen, maar ook hij trapte over het doel. Nadien was het wel raak voor de Looienaars. Naqqadi kwam naar binnen en trapte van heel ver bijzonder mooi in doel. De doelman kon er niet bij en Thes al vroeg op voorsprong.

De bezoekers uit Tessenderlo gingen op dat elan verder. Van Elsen speelde naar Bah die zijn bal binnen zag gaan. De doelman van KSK Heist raakte de bal nog met zijn vingertoppen en vermeed zo een dubbele achterstand. Pas na een half uur voetballen moest doelman Roekaerts voor het eerst aan het werk komen. Een hoekschop werd in zijn richting gekopt. Toch had hij er geen problemen mee.

Een paar minuten later was het dan wel raak. Een hoekschop werd deze keer verzilverd. Amper twee minuten later was het alweer doelpunt. In een paar minuten tijd zagen de Looienaars hun voorsprong veranderen in een achterstand. Het stond 2-1 aan de rust.

In de tweede helft was het eerste gevaar voor Thes na een lange solo van Voca. In de herneming was het Van Genechten die over doel trapte. Ook aan de overkant werd een bal over doel geschoten. KSK Heist scoorde een derde keer en was zo quasi zeker van de overwinning.

Toch wilde Thes niet plooien en nog een tweede keer scoren. Symons schoot op de doelman en even later was het aan de overkant doelman Roekaerts met een goede voetredding. Van Elsen was daarna sneller dan zijn belager. Symons kon zijn voet net niet tegen die voorzet zetten. Even later opnieuw Van Elsen. Zijn schot ging maar centimeters naast.

Symons kreeg daarna nog een trap in het strafschopgebied. De scheidsrechter vond het geen strafschop. Door een vierde doelpunt van KSK Heist was het over en uit voor de Looienaars. Bijna scoorde ze nog een vijfde keer. Eerst ging een schot net naast en enkele ogenblikken later was het doelman Roekaerts die moest tussenkomen en dat goed deed. In de laatste minuten werd een bal van KSK Heist nog op de paal getrapt en zo bleef het 4-1.

Thes eindigt dit kalenderjaar met 19 punten. De eerste wedstrijd in 2024 wordt gespeeld tegen La Louvière op zaterdag 13 januari. Tegen dan kunnen we opnieuw heel wat sterkhouders recupereren. Wij hopen ook in het nieuwe jaar dat de supporters opnieuw talrijk zullen afzakken naar het Sportpark in Tessenderlo. Afspraak binnen vier weken!