Lokeren-Temse – THES Sport: 4-0

Kapitein Hulsmans en Kerckhofs kwamen opnieuw aan de aftrap. Lokeren-Temse verloor nog geen enkele (thuis)wedstrijd. Thes daarentegen won nog geen enkele uitwedstrijd en de punten zouden welgekomen zijn. Er kwamen tientallen supporters vanuit Tessenderlo met de bus om hun ploeg aan te moedigen, zij zorgden voor de nodige sfeer naast het veld.

De eerste kans was voor de thuisploeg. De bal werd gelukkig voorlangs gekopt. Enkele minuten later was het wel raak. Door een eigen doelpunt kwam Thes al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Lokeren-Temse was de betere ploeg in het eerste halfuur. Toch plooiden de Looienaars geen tweede keer.

Voor rust kon Lokeren-Temse bijna een tweede keer scoren. Gelukkig voor Thes was Vanaken de redder in nood door een schot van de lijn te keren. De scheidsrechter liet veel doorspelen. Beide ploegen ontsnapten meermaals aan een gele kaart. De thuisploeg ontsnapte zelfs met duidelijk natrappen op Jeunen aan een rode kaart.

Op slag van rust werd er dan toch door de wedstrijdleiding met kaarten gestrooid. Een duidelijke fout van de thuisploeg werd bestraft met een gele kaart. Ook Hulsmans kreeg een gele kaart wegens protest. In totaal werden er in de wedstrijd maar liefst 7 gele kaarten uitgedeeld aan veldspelers. Rusten deden we met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft begon meteen met Lokerse dreiging. Doelman Herbots had een uitstekende redding in huis en voorkwam een dubbele voorsprong voor de thuisploeg. Symons nadien antwoordde met een knap hard schot in de korte hoek. De redding van de doelman was al even knap. Even later scoorde Lokeren-Temse een tweede keer.

Een dodelijk efficiënte promovendus in de tweede helft scoorde in minuut 67 een tweede keer. Twee grote kansen in de tweede helft en er werd twee keer gescoord. Daardoor stond Thes 3-0 in het krijt. De wedstrijd kabbelde toen naar zijn einde zonder nog al te groot gevaar.

Tot in minuut 92 Lokeren-Temse nog een vierde keer wist te scoren. Een zeer ongelukkig doelpunt ging via allerlei afgeweken ballen alsnog tegen de touwen. Thes verloor met zware 4-0 cijfers. Al gaf dat niet de juiste weergave op het veld aan.

Volgende week zaterdag mogen de Looienaars het opnieuw in Tessenderlo proberen. Dan komt OH Leuven U23 op bezoek. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20:30 uur. Door de thuiswedstrijd van Thes B tegen Lindelhoeven VV om 18:00 uur is de wedstrijd van Thes verplaatst van 19:30 uur naar 20:30 uur.