Sporting Hasselt – THES Sport: 0-1

De tweede bekerwedstrijd voor de Looienaars was er net zoals de eerste tegen een Limburgse ploeg. De troepen van coach Lauryssen trokken naar de hoofdstad van Limburg om er tegen promovendus Sporting Hasselt te voetballen. In vergelijking met de opstelling tegen Eendracht Termien zagen we één wijziging. Claes kwam in de plaats van Jeunen en dat bleek een heel belangrijke keuze te zijn.

Thes werd in het begin van de wedstrijd achteruit geduwd door de thuisploeg. Meer dan enkele hoekschoppen werden daar niet uit gepuurd. Nadien werd Sporting Hasselt gevaarlijker. Een trap op doel werd goed afgeblokt door Kerckhofs en even later werd er tegen de deklat gekopt. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Op aangeven van kapitein Hulsmans was het Claes die vijf minuten voor rust Thes op voorsprong bracht. Dankzij een efficiënte afwerking gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft ging Sporting Hasselt duidelijk opzoek naar de gelijkmaker. Na een uur voetballen kwam die er ook bijna. Een trap van de thuisploeg belandde op de lat. Thes antwoordde met de ingevallen Jeunen die Reuten diep stuurde. Zijn schot ging jammer genoeg voorlangs. Sporting Hasselt probeerde gevaarlijk te zijn, maar een goed georganiseerd Thes gaf geen krimp.

Dan was het wachten tot bijna in de blessuretijd. Een schot van de thuisploeg raakt de paal en vervolgens was het kapitein Hulsmans die met een driedubbele tussenkomst de gelijkmaker voorkwam. De bal wilde er voor de Hasselaren niet in. Nadien werd Naqqadi foutief afgestopt. Hij kreeg een elleboog in het gelaat van een speler die al een geel karton achter zijn naam had. Hier was een tweede kaart op zijn plaats geweest, maar die kwam er niet. Thes verdedigde met man en macht de voorsprong. De over-mijn-lijk-mentaliteit was duidelijk te merken.

De Looienaars wonnen met 0-1 en mogen zich nu opmaken voor de zesde ronde van de Croky Cup. Dan komt RFC Seraing naar Tessenderlo. Hou onze pagina’s in de gaten voor alle info hierover. Voor het zover is, spelen we dit weekend onze eerste competitiewedstrijd. Die is zaterdag in en tegen Cappellen FC om 20:00 uur.