THES Sport – Hoogstraten VV: 3-2

Na de overtuigende 0-4 overwinning op het veld van Cercle Brugge U23 moest gisteren Hoogstraten VV voor de bijl gaan. Zij hadden hun voorbije vijf wedstrijden niet verloren. Een reeks die Thes graag wilde beëindigen. Coach Lauryssen bracht een noodgedwongen wissel in de opstelling. Vanaken kreeg vorige week zijn derde gele kaart en was daardoor één wedstrijd geschorst. Keulen kwam in zijn plaats.

Hij liet zich meteen positief opmerken. Een hoekschop werd over doel gekopt door Keulen en aan de overkant vermeed hij in zijn eentje een achterstand door een rechtstreekse vrije trap van de lijn te keren. Enkele ogenblikken later waren de Looienaars efficiënter. Een verre voorzet van Naqqadi naar Vanhaeren en die kopte zeer knap de bal overhoeks binnen.

Nadien was het alweer Keulen die voor gevaar zorgde. Hij kopte een vrije trap net naast doel. Thes bleef aanvallen. Een goede actie van Vermijl die de bal aan Swinnen gaf, maar die trapte binnen het bereik van de doelman van Hoogstraten VV.

Vijf minuten voor rust was Jeunen zijn moment aangebroken. Vanop de zijlijn ging hij zijn belager voorbij met een mooie passeerbeweging en trapte nadien goed binnen. Hier en daar probeerden de bezoekers enkele kansjes op te zetten, maar bij Thes zat telkens kapitein Hulsmans er heel goed tussen. Mede dankzij hem zagen we in de eerste helft alleen Looise doelpunten. De ruststand was 2-0.

In de tweede helft had Jeunen minder succes met zijn schot en ook aan de overkant ging een bal naast de kooi van doelman Roekaerts. Nadien ging Naqqadi heerlijk zijn man voorbij en trapte hij richting doel. Zijn schot werd een hoekschop. Enkele ogenblikken later was Naqqadi alweer bij een aanval betrokken. Ook nu weer werd het een hoekschop.

Een afvallende bal na een zoveelste hoekschop voor de Looienaars kwam tot bij Reuten die het van heel ver probeerde. Jammer genoeg ging zijn trap over doel. Toch wilde hij koste wat het kost op het scorebord komen. Enkele minuten later lukte dat ook. Een goed hard schot verdween in doel.

Nadien trapte Naqqadi een voorzet van Reuten nog op de doelman, maar de overwinning was binnen. Zelfs een strafschop in de laatste officiële minuut zou daar niks aan veranderen. Die werd door de bezoekers binnengetrapt en ook in de toegevoegde tijd zagen we nog een doelpunt voor Hoogstraten VV. Toch kwam de overwinning nooit echt in gevaar. Thes won met 3-2.

Een deugddoende zege voor spelers en supporters. Die laatste waren gedurende heel de wedstrijd verbaal enorm aanwezig en lagen aan de basis van de overwinning. Een dikke dankjewel aan onze supporters! Nu volgt een uitwedstrijd tegen Dessel Sport en daarna de eerste Limburgse derby in Tessenderlo. Dan komt Sporting Hasselt op bezoek. Eerst volgende week zaterdag om 19:30 uur in en tegen Dessel Sport.