THES Sport – KVK Ninove: 2-1

De tweede thuiswedstrijd in vier dagen voor de Looienaars. Die begon coach Lauryssen met één wissel in de opstelling. Kerckhofs kwam opnieuw aan de aftrap ten koste van Claes. In de wedstrijd tegen Lyra-Lierse kregen we maar liefst zes (!) doelpunten te zien. Was dat gisteren ook het geval?

Het was even wachten op de eerste mogelijkheid. Die kwam er van Naqqadi. Hij trapte hard en van ver. De doelman had er moeite mee en maakte er een hoekschop van. Aan de overkant moest Vermijl een schot richting doel afblokken om erger te voorkomen. Daarna zagen we het eerste doelpunt van de avond. Het was Jeunen die een voorzet op het hoofd van Vanhaeren schilderde en hij kopte goed binnen.

Enkele ogenblikken later stond Jeunen zelf aan het kanon. Een hard afstandsschot ging recht op de doelman van KVK Ninove af. Ook Kerckhofs probeerde het van ver. Zijn trap ging naast doel. Op slag van rust kon Thes de score verdubbelen. Een vrije trap van Swinnen ging tot bij Vanaken en hij kopte goed overhoeks binnen. Een duidelijke 2-0 ruststand.

De tweede helft begon zoals de eerste zonder al te veel gevaar. Na een uur voetballen was het moment van kapitein Hulsmans aangebroken. KVK Ninove scoorde de aansluitingstreffer. Dat was dan toch zonder de 31-jarige verdediger gerekend. Een schot dat binnenging werd nog net op tijd verweerd door kapitein Hulsmans. Hij gooide letterlijk en figuurlijk heel zijn lichaam in de strijd om dat doelpunt te voorkomen. Met succes.

Jammer genoeg was het vijf minuten later wel raak. Door het doelpunt van KVK Ninove kregen de bezoekers vleugels. Tot grote kansen heeft dat wel niet geleid. Daarna had Jeunen iets moois in gedachten. Hij passeerde in één aanval een handvol spelers van KVK Ninove en trapte nadien op doel. Zijn schot zoefde net naast. Ook Kerckhofs was nadien dicht bij een doelpunt. Een goed geplaatst schot van de middenvelder werd door de doelman in hoekschop gepareerd.

Daarna zagen we aan beide kanten nog wat halve kansjes maar meer ook niet. Toch was het nog even bibberen voor de Looienaars in het slot van de wedstrijd, maar de overwinning was wel binnen. De Looienaars zijn daardoor nog steeds ongeslagen in de competitie in het eigen Sportpark. Volgende week volgt de eerste Limburgse derby. We nemen het vrijdag op in en tegen Belisia Bilzen. Aftrap om 20:45 uur.