THES Sport : KVK Tienen: 0-1

Na de ploegenvoorstelling was het tijd voor de grote jongens. Zij namen het op tegen de ploeg uit de suikerstad. We zagen twee veranderingen in de opstelling van coach Lauryssen. Jeunen was er niet bij en Reuten begon op de bank. Hun vervangers waren Mele en Keulen. Bij winst kwam Thes op gelijke hoogte van KVK Tienen in de stand. Bij verlies liepen ze al zes punten uit.

Na een zenuwachtig begin werden de bezoekers gevaarlijk. Een hard schot moest doelman Roekaerts in hoekschop verwerken en ook op die hoekschop kwam hij goed tussen. Na een kwartier voetballen scoorde KVK Tienen dan toch. Aan de overkant moest de bal altijd op de stip belanden. Vanhaeren werd door de doelman van de bezoekers neergehaald, maar de scheidsrechter had duidelijk een andere mening. Niet te geloven dat de Looienaars geen strafschop kregen.

Even later werd het bijna 0-2 in het voordeel van KVK Tienen. Gelukkig kan Thes altijd rekenen op Jacquemyn. Met zijn handelsmerk, een redding met het hoofd op de lijn, hield hij Thes in de wedstrijd. Veel meer gevaar werd er in de eerste helft niet meer genoteerd. De ruststand was dus ook 0-1 in het voordeel van de bezoekers.

Thes begon de tweede helft met een nieuwe naam aan de aftrap. Mele was in de kleedkamer gebleven en werd vervangen door Reuten. Die toonde zich meteen met veel inzet en grinta. Hij was de grondlegger voor een betere tweede helft van de Looienaars. De eerste kans kwam er via Vanhaeren die net niet tegen een voorzet kon koppen.

Daarna was het Reuten met een schot op doel. Dat werd geen probleem voor de doelman van KVK Tienen. Ook daarna kwamen beide heren voor in een kans. Het was Reuten die de bal naar Vanhaeren kopte, maar die kon niet afwerken. De kans nadien kwam er via een voorzet van Keulen. De kopbal van Vanhaeren ging centimeters naast doel. Ook daarna ging een schot van Vanhaeren rakelings naast doel.

Daarna nam KVK Tienen het commando over. Ook zij zagen een schot net naast doel belanden. Even later was het doelman Roekaerts met een prima parade om een bal af te stoppen en enkele seconden later was hij opnieuw van goudwaarde. Aan de overkant trapte Reuten op een afvallende bal, maar niemand van Thes kon zijn voet tegen zijn voorzet zetten. In het slot van de wedstrijd was de laatste kans voor Vanaken die naast doel kopte.

In de tweede helft zagen we geen doelpunten meer en zo bleef de 0-1 op het bord staan. Op basis van de tweede helft verdiende de thuisploeg meer. Door het verlies lopen de bezoekers zes punten uit in het klassement. Volgende week zondag wacht de verre verplaatsing naar het West-Vlaamse Oostkamp. Dan spelen de Looienaars tegen Cercle Brugge U23. Aftrap om 15:00 uur.