THES Sport – Lierse SK: 1-1

De eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding voor de Looienaars was er een tegen Lierse SK dat in de Challenger Pro League (vroegere 2e klasse) speelt. Thes begon aan de aftrap met heel wat nieuwe gezichten. Keulen, Swinnen en Naqqadi waren de bekendste namen. Wie we ook terugzagen, was doelman Herbots. Hij vierde zijn rentree na een knieblessure.

De wedstrijd begon zeer rustig en beide ploegen wilden vooral niet te snel in de val lopen. Het eerste gevaar noteren we bij de thuisploeg. Geknoei bij de verdediging van Lierse SK werd jammer genoeg niet afgestraft. Het tweede gevaar kwam ook via Looise zijde. Een voorzet van Naqqadi geraakte tot bij Mukandila. Hij verschalkte met één beweging zijn belager, maar schoot centimeters naast doel.

Even later wilde Reuten een verre vrije trap rechtstreeks binnentrappen, maar dat feestje ging niet door. Doelman Herbots beleefde een rustige avond. Toch moest hij zich na een half uur voetballen dan toch omdraaien. Lierse SK kwam op voorsprong. Amper vijf minuten later bracht Thes de stand alweer gelijk. Swinnen vond met een vrije trap goed het hoofd van Keulen die mooi in doel kopte. 1-1 was ook de ruststand.

De tweede helft was Lierse SK enkele keren heel dreigend. Twee keer werd een bal net naast doel getrapt. Gelukkig voor Thes werden beide kansen niet verzilverd. Aan de overkant probeerde Claes de lopende Vanhaeren te bereiken. Helaas zonder succes. Van den Broeck wou net zoals Reuten in de eerste helft een verre vrije trap rechtstreeks binnentrappen, maar ook hij was niet trefzeker.

Doelman Roekaerts was aan de overkant nodig om een hoge bal uit zijn doel te halen. Een doelpunt hing wel (voor beide ploegen) in de lucht. Jeunen ging opzoek naar dat doelpunt. Hij schoot recht op de doelman. De wedstrijd ging goed op en neer. Bij Thes was Pauwels even redder in nood. Hij voorkwam dat de Looienaars op achterstand kwamen met een nodige tussenkomst in het strafschopgebied.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en zo bleef de 1-1 op het bord staan. Na afloop van de wedstrijd zagen we bij beide ploegen vooral blije gezichten. Thes doorstond de eerste test en ook de talloze supporters waren tevreden, eind goed al goed. Zaterdag spelen de Looienaars hun tweede oefenwedstrijd thuis tegen Jong Genk. De aftrap is net zoals gisteren om 19:30 uur en we hopen uiteraard op dezelfde leuke opkomst.