THES Sport – RFC Seraing: 2-2

Na Eendracht Termien en Sporting Hasselt kwam nu RFC Seraing op het Looise bekerpad. Coach Lauryssen startte met dezelfde spelers als bij de eerste competitiewedstrijd tegen Cappellen FC. Alleen was er geen spoor van Keulen. In zijn plaats kwam Mele in de ploeg. Het was de eerste thuiswedstrijd met inzet voor de Looienaars. De supporters kregen waar voor hun geld.

Het eerste gevaar van Thes kwam er via kapitein Hulsmans. Hij zette een bal goed voor waar de doelman zich op verkeek. Het schot van Jeunen werd afgeblokt en werd geen doelpunt. Aan de overkant deden de bezoekers het beter. Zij wisten hun eerste kans meteen om te zetten in een doelpunt.

De gelijkmaker van Thes liet niet lang op zich wachten. Een goede voorzet van Naqqadi ging tot bij Jeunen en hij kopte gericht binnen. RFC Seraing was bijzonder efficiënt, want ook hun tweede doelkans werd meteen verzilverd. Halverwege de eerste helft stond zagen we al drie doelpunten. Thes antwoordde met een voorzet van Claes. Het was Vanhaeren die over doel trapte. We gingen rusten met een 1-2 tussenstand.

Ook in de tweede helft waren de meeste kansen voor de thuisploeg. Swinnen deed het met een heel scherpe voorzet via hoekschop. Claes en Vanaken waren goed gevolgd, maar kwamen net te laat. Aan de overkant moest Jacquemyn een schot richting doel afblokken. Thes was duidelijk gevaarlijker. Een verre hoekschop ging tot bij Jeunen die de bal in één tijd op doel trapte. Gelukkig voor RFC Seraing werd het schot afgeblokt.

Dankzij goed drukzetten van Mele kreeg Thes onverhoopt een hoekschop. Bij die hoekschop ging Naqqadi achter de bal staan. Hij vond goed Vanaken die net over doel kopte. Bij de volgende actie was Naqqadi alweer betrokken. Hij ging voorbij zijn belager en vond nadien Vanhaeren, maar ook zijn kans ging over het kader. Naqqadi had er duidelijk zin in. Alweer begon dreiging vanop zijn voet. Hij stuurde Jeunen diep, maar zijn schot verdween in de handen van de doelman.

De thuisploeg bleef aanvallen en het regende kansen. Ook nu weer kwam die via Naqqadi. Hij schoot recht op de doelman. Even later werd Mele aangetrapt in het strafschopgebied. Toch werd er niet gefloten voor een strafschop. Theater was het zeker niet, want Mele kon zelfs niet verder. Daardoor moest Thes de laatste minuten volmaken met tien veldspelers.

Ondanks de numerieke minderheid kwam al het gevaar van de Looienaars. Het stond nog steeds 1-2 in het voordeel van RFC Seraing en de tijd tikte weg in het voordeel van de bezoekers. Thes kreeg in de absolute slotfase nog één kans. Alles of niks, want ook doelman Roekaerts was van de partij. Een vrije trap van Jeunen ging door een bos van benen het doel in. Vanhaeren stak net op tijd zijn voet uit en zette zo enkele spelers op het verkeerde been. Daardoor kon Thes in extremis nog verlengingen uit de brand slepen.

In die verlengingen was het eerste gevaar wel voor de bezoekers. Hun schot ging hoog over doel. De ingevallen Mukandila deed het daarna op snelheid. Een speler van de bezoekers kon er nog net een hoekschop van maken. Nadien was het bijna Vanhaeren. Hij vergat het af te maken en ook Mukandila scoorde in dezelfde actie niet.

Een kopbal daarna van Vanaken richting doel kwam in de herneming tot bij El Faida die te verrast was. Thes wilde nog graag scoren, maar dat lukte niet meer. Een speler van RFC Seraing liet zich duidelijk vallen en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Jeunen doe vanop de middellijn op het dak van het doel trapte. In de verlengingen werd er niet meer gescoord en zo kregen we net zoals tegen Eendracht Termien strafschoppen.

In die strafschoppenreeks begon Thes rampzalig. De eerste strafschop werd jammer genoeg gemist en RFC Seraing zette hun eerste strafschop wel goed om. Uiteindelijk werd het bij de strafschoppen 1-4 en zo gaat niet Thes maar RFC Seraing een ronde verder in de Croky Cup.

Deze week terug een competitiewedstrijd voor de Looienaars. Zaterdag om 20:00 uur wacht de verplaatsing naar KSK Heist. Zij hebben na twee wedstrijden 1 punt terwijl Thes na een wedstrijd nog 0 punten heeft. Daar moet dit weekend verandering in komen. Afspraak zaterdag in Heist-op-den-Berg.