THES Sport – RSC Anderlecht U23: 1-0

Een voorbereiding is en blijft een voorbereiding, maar de overwinning tegen ASV Geel smaakte naar meer. Met RSC Anderlecht U23 kregen de Looienaars wel een lastige klant over de vloer. Het was tevens ook de laatste thuiswedstrijd in de voorbereiding. Die laatste thuiswedstrijd begon Thes met enkele wijzigingen in de basis. Coach Lauryssen liet doelman Herbots staan en bracht Mele, Jeunen en Naqqadi opnieuw aan de aftrap. Dat was ook het geval voor Mukandila die nog opzoek was naar zijn eerste doelpunt voor Thes.

RSC Anderlecht U23 begon gretig en scoorde ook ei zo na. Een verre voorzet belandde in de kluts op de deklat. Ook aan de overkant zagen we gevaar. Het was Vanaken die op een hoekschop net niet optijd was om de bal binnen te tikken. De bezoekers eiste het balbezit op met halve kansjes tot gevolg. Één keer was het dan toch bijna raak. Gelukkig was er Jacquemyn met een redding op de lijn en ook nadien was de tussenkomst van Keulen broodnodig. Een hard schot van Mukandila ging aan de overkant net naast.

Een aanvaller van RSC Anderlecht U23 ging in het strafschopgebied van Thes voorbij alles en iedereen. Gelukkig was Mele goed gevolgd en voorkwam hij zo een doelpunt. Die viel voor de thuisploeg net voor rust wel. Het was Naqqadi die Mukandila vond en hij werkte beheerst af. Een doelpunt voor de jonge aanvaller hing al een tijdje in de lucht en gisteren werd hij er dan toch voor beloond. Rusten deden we met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft gingen de bezoekers opzoek naar de gelijkmaker. Bijna kwam die ook. Vanaken deed wat hij moest doen en voorkwam dat doelpunt met een cruciale tackle. Ook Thes wou scoren. Een goede voorzet van Mele ging richting Vanhaeren die op de doelman trapte. Ook in de herneming wist Claes niet te scoren. De bezoekers bleven drukken, maar Thes plooide niet. De Looise defensie stond als een huis.

Vijf minuten voor tijd kregen de jonkies van RSC Anderlecht nog een grote mogelijkheid. Gelukkig werd een voorzet voorlangs gekopt. Jeunen schoot nadien nog van ver en ook Vanhaeren trapte een afvallende bal richting doel, zonder succes. De 1-0 werd over de streep getrokken en zo won Thes deze week een tweede keer. Alle oefenwedstrijden in Tessenderlo werden niet verloren en gaven ons een zeer goed gevoel naar de toekomst toe.

Volgende week een oefenwedstrijd op verplaatsing voor Thes. Woensdag 14 augustus trekken we naar De Kempen om er te spelen tegen KVC Westerlo U23. De woensdag nadien spelen we onze laatste oefenwedstrijd tegen Wezel Sport. Volgend weekend hebben we ook nog een bekerwedstrijd. Hou dus zeker de officiële kanalen in de gaten voor alle updates.