Wezel Sport – THES Sport: 3-0

Het was de laatste oefenwedstrijd voor de Looienaars. Daarna begon het echte werk met een bekerwedstrijd tegen Sporting Hasselt en nadien de start van de competitie. Coach Lauryssen begon onder meer met doelman Herbots, Claes, Naqqadi en Mukandila. Reuten en Jeunen zijn de enige overblijvers van de opstelling tegen Eendracht Termien.

Het eerste gevaar kwam van Wezel Sport, maar hun schot ging naast doel. Aan de overkant raakte een goede voorzet van Naqqadi net niet tot bij Mukandila. Een prima voorzet van Jeunen leidde de volgende kans in. Deze keer zat Mukandila gevangen tussen twee verdedigers. Reuten had even later een goede pass in de voeten, maar Mukandila kon die niet verzilveren en schoot in het zijnet.

Aan de overkant was het Van den Broeck met een uitstekende tackle en voorkwam daarmee een gevaarlijke actie van de thuisploeg. Enkele minuten later was het diezelfde Van den Broeck met een prima tackle. Op slag van rust kreeg Wezel Sport een hoekschop. In de kluts belandde die bal nog op de paal. Geen doelpunten in de eerste helft en daardoor stond het 0-0 aan de rust.

Wezel Sport begon heel efficiënt aan de tweede helft en scoorde meteen. Van Genechten scoorde bijna de gelijkmaker voor Thes. Hij werd goed diepgestuurd door Jeunen. Jammer genoeg trapte hij recht op de doelman. In twee dolle minuten even later wist Wezel Sport de score uit te diepen door nog twee keer te scoren. Na een uur voetballen stond het 3-0.

Het sein bij Thes om het geweer van schouder te veranderen. Tot twee keer toe zag het een kans uiteenspatten op het doelhout. Een vrije trap van Swinnen ging naar Claes en zijn kans ging op de deklat. Nadien was Swinnen zelf de uitvoerder. Een trap van afstand verdween jammer genoeg op de paal.

Een voorzet van Reuten ging naar Jeunen en hij probeerde het met de hak. Zijn kans werd teruggefloten voor buitenspel. Hoe vaak en hoe hard Thes ook probeerde, scoren lukte niet gisteren. Op het einde van de wedstrijd liepen de gemoederen nog hoog op. Mele was het kind van rekening en werd tot twee keer toe zwaar tegen de grond gewerkt. De wedstrijd eindigde op 3-0.

Nu zondag spelen we onze tweede bekerwedstrijd. Om 16:00 uur wordt er in en tegen Sporting Hasselt afgetrapt. Bij die wedstrijd is een combiregeling van toepassing. Meer informatie hierover kan je terugvinden op onze website, Facebookpagina en Instagrampagina. Samen met onze supporters willen we voluit gaan voor de overwinning. De winnaar van de bekerwedstrijd neemt het nadien op tegen RFC Seraing.